Egy majdnem Gibson SGkópia születése

Volt a műhelyben egy gyönyörű gőzölt bükk padló. Ebbe a padlóba én már a beszerzésekor benne láttam az SG-t

Az SG születése:

Átrajzoltam a formát, és irány az asztalos műhely. No itt ismétlem magam egy kicsit, ugyanis a két testet egyszerre vágattam ki. Itt is szalagfűrészes segítséget vettem igénybe. Ismételten csak dícsérni tudom a fűrész képzett kezelőjét. Úgy kivágta a formát, hogy szinte csak csiszolnom kellett..Nagyon elégedett voltam, amikor hazavittem a kivágott nyers testet. A testtel együtt persze elkezdődött a nyak készítése is. Ennél a gitárnál is elkésítetem a nyakat. Mikor a nyak is elkészül, mondjuk nyagyjából, akkor a kedvenc részem következett. Összeillesztettem az alkatrészeket. Itt annyoval volt cifrább a helyzet, hogy a fogólap külön készült a nyakra. Itt még csak egy szorító segítségével van összefogva az egész cucc.

Ebben a fázisban hozott össze a sorson egy hangszerszerető embertársammal, aki javasolt néhány átalakítást, és a befejezéshez szükséges komolyabb alkatrészek átadása után beleszeretett a hangszerbe. Innentől kezdve ebben az esetben is az Ő gitárjáról beszélünk tovább. Ez a gitár is fehér lett. Egy nagy fehér család állt a műhelyben.

Majd barokkos túlzással élve hipp-hopp és elksézült a gitár. Megszólalt aminek nagyon örültem. Pontos, és szép hangja van. A kinézete pedig:

Röviden ennyit a második hangot adó, saját készítésű hangszerről.